diumenge, 23 de desembre del 2012

Unesco i Iste


Competència digital

Al segle XXI és imprescindible que els nens i les nenes, i també els adults, adquireixin competències relacionades amb l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Aquestes competències reben el nom de competència digital i el procés d'adquisició de les mateixes s'anomena alfabetització digital.

A la Universitat, l'estudiant, amb el suport de les TIC, podrà gestionar millor la informació i comunicar-se amb els docents i amb altres estudiants per aprendre, treballar col·laborativament i transformar aquestes interaccions en coneixement. Més tard, com a professional competent digitalment, trobrà en les TIC un mitjà facilitador en l'exercici de la seva professió.

Competència digital del mestre

En el cas dels Graus de Mestre cal afegir-hi les competències específiques de caire didàctic que habilitin l'educador per emprar la tecnologia per ensenyar i per ajudar a aprendre. Així que, per força la formació del mestre demanarà una actualització contuinuada en el coneixement dels recursos tencològics i de les seves potencialitats pedagògiques.

Per saber les directrius sobre quines haurien de ser les competències TIC dels docents i els estudiants trobem dos documents, molt actuals i rellevants, que les resumeixen. A continuació us deixo una presentació que fa un petit resum de les competències segons la UNESCO i la ISTE.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada