dimarts, 2 d’octubre del 2012

Descobrim amb Twitter


TWITTER 



En la quarta sessió de GITIC vam crear una conta de twitter. Jo, tot i que ja tenia twitter, no li trobava gaire utilitat, però aquesta classe m'ha servit per adornar-me que no només es una xarxa social on pots expressar el que sents en cada moment i comunicar-te amb els teus amics, sino que et pot servir com una gran font d'informació.

Twitter és una xarxa social molt famosa ja que te molts seguidors. En aquesta els missatges que s'escriuen reben el nom de tuits i serveixen per explicar el que sentim, fer preguntes, reflexions, actualitzar informació... Però aquests tuits estan reduïts a 140 caràcters, això fa que desenvolupem la capacitat de expressar el que  volem amb poques paraules.
Quan ens interessa algun twitter ens podem fer seguidors, així cada cop que iniciem la nostra sessió els usuaris als que estiguem seguint apareixeran a la nostra pàgina d'inici cada cop que facin un tuit. D'aquesta manera podem seguir a persones famoses i saber el que estan fent, el que pensen sobre fets actuals, i ens podem comunicar amb ells. Per anomenar una persona al fer un tuit s'ha de posar @ i seguidament el nom del usuari a qui volem anomenar.
A més a més una de les funcions més importants de twitter és que es retransmeten exposicions, debats, conferencies... També trobem comentaris sobre programes de televisió, pel·lícules... Si algun comentari ens sembla interessant el podem retuitejar (RT) o citar-lo. D'aquesta manera apareixerà en el nostre mur.
Per trobar més fàcilment el que busquem o per facilitar la recerca dels altres dels nostres tuits podem utilitzar el s'anomena  hashtags que són etiquetes que podem fer amb una paraula o conjunt de paraules que resumeixin el tema del tuit, així els podrem classificar. Per crear un hashtag l'únic que em de fer es posar # i seguidament l'etiqueta que volem posar al nostre tuit.


En darrer terme vam utilitzar Twubs que es una eina lligada amb twitter que ens facilita la recerca d'etiquetes (#hashtags). A l'aula en Jorge ens va proposar crear una comunitat a twubs amb el hashtag següent: #giticn12. Així doncs, amb aquest grup estem tots connectats en un mateix grup de twitter i podem veure que van comentant la resta de companys.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada